tirsdag den 26. februar 2013

Koldhævet pølsehorn med hytteost


Det var tid til at fodre Meyer, som havde vokset sig stor, så der skulle kasseres noget surdej. Samtidig havde jeg en rest hytteost, som skulle bruges. Så dette gav mig inspiration til disse pølsehorn - som reelt startede ud med at skulle have været boller. Men da jeg kom hjem i eftermiddags og tog dejen ud af køleskabet for at forme bollerne, fik jeg bare lyst til pølsehorn. Så er det jo godt at der var nogle Ticanpølser i fryseren, for så kunne dejen jo lynhurtig blive til pølsehorn

ca 8 pølsehorn:
140 g hytteost (variant med peberfrugt)
1 dl surdej
40 g havregryn
70 g fuldkornsmel
125 g hvedemel
1 dl vand
5 g salt
10 g gær

Gæren smuldres ud i melet, hvorefter hytteost, surdej og vand tilsættes. Dejen æltes et par minutter hvorefter salten tilsættes. Derefter æltes dejen et par minutter til og stilles på køl i 24 timer. Dejen hældes ud på meldrysset bord og hæver i ca 1 time.

Deles til 8 pølsehorn som bages ved 235 grader i 20 minutter. Kæresten syntes det var rigtig godt at bollerne var skiftet ud til at blive pølsehorn, for de skulle da naturligvis testes til aftensmaden og de var rigtig gode.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)