søndag den 3. februar 2013

Valentinsdag og Kagekrummer

Den (for mig) nye hjemmeside kagekrummer.dk har til i morgen mandag kl 8, en giveaway konkurrence omkring hvilken kage man kunne tænke sig at bage til Valentinsdag. Se nærmere her.

Umiddelbart har jeg ikke planer om at bage noget specielt Valentinsdag, men skulle jeg bage en så vil det klart være denne her pæretærte. Min kæreste er helt vild med pæretærter (gerne med softice som tilbehør), og da Valentinsdag er om at glæde dem man holder af, bør det jo være den :-)

Til lille/alm tærteform:


  • 150 g smør eller margarine
  • 240 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt ingefær (Arla's opskrift bruger kun 1/2 tsk)
  • 1 æg
  • 1 spsk vand
  • 1 ds konserves pære
  • evt 2 spsk sukker
  • evt marcipan
  • evt mørk chokolade


  • Skær smørret i mindre stykker og smuldre det i melet. Når det er godt smuldret tilsæt sukker, vanillesukker og ingefær. Saml derefter hurtig dejen med æg (piskes sammen) og vand. Det skal gøres så hurtig som muligt for at smørret ikke smelter. Så er det på køl med dejen mindst en times tid.

    Smør tærteformen med smør, drys den let med mel. Del den kolde dej i to dele. De skal begge rulles ud. Bunden skal være i formens størrelse + kanten på formen. Toppen skal rulles ud til formens størrelse.
    I med den udrullet bund og kom de afdryppet pærer i. Hvis du har lyst, kan du rive noget marcipan og/eller mørk chokolade hen over pærerne, inden toppen kommer på. 

    Når du har kommet toppen på, kan du pensle den med vand og drysse med lidt ekstra sukker. Den skal bage ca 40 minutter ved 200 grader. 

    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar

    Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)