mandag den 18. marts 2013

Blinis - hygge og vinaften

Så var det vores tur til at være værter for vinaften i vores vinklub. Vi er fem par som mødes ca 5 gange om året til en hyggelig aften med god mad og god vin. I starten var fokus mest på vinen, nu er det efterhånden på maden :-)
Efter en del overvejelser endte forretten med at blive blinis med diverse toppings, dejen er fra Brødrene Price.




 
Til ca 10 personer (forret)
200 g boghvedemel
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Lidt honning/eller alm sukker
1,2 dl vand [kommer noget mere i næste gang]
3 dl tykmælk
4 æg – delt i blommer og hvider
1 spsk smeltet smør
+ smør til stegning

Bland meltyperne med bagepulver, hvorefter sukker, salt, vand, tykmælk og æggeblommerne tilsættes. Pisk dejen sammen og sæt den lunt i ca 1 timer. Derefter piskes æggehviderne, og disse tilsættes sammen med 1 spsk smeltet smør.



Dejen var (syntes jeg) for tyk, så næste gang kommer der lidt mere vand ved. Den hæver lidt når de bages, så vær opmærksom på ikke at komme for meget dej på. Jeg havde smelte noget smør på en anden pande, som jeg brugte til at pensle blinispanden med undervejes. Samtidig holdt jeg de bagte pandekager lune undervejes, idet de bliver meget kedelig og tørre når de bliver kolde. Så de skal klart spises imens de er lune. Vi testede at man også kan lune dem op bagefter, hvis de opbevares i en bøtte. Men de smager bedst nybagte.

Beregn ikke mere end 3-4 til hver - for de mætter faktisk rigtig meget. 

Vi valgte at anrettet dem på nogle fade. De forskellige typer af fyld:
  • Fine strimle af røget laks, placeret oven på et par teskefulde cremefraiche, pyntet med kavir rødløg og dild
  • Tun rørt med cremefraiche. Pyntet med rødløg, karse (og rejer på nogle af dem)
  • Krabbekød rørt med cremefraiche og pyntet med små rejer og skiver af forårsløg
Hovedretten var culottesteg med bl.a. rodfrugte rösti og hjemmebagte havrebaguette.

Desserten blev skyr pannacotta, denne gang med en topping der var lavet at ren grapesaft. Den kommer senere på bloggen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)