fredag den 8. marts 2013

Nem koldhævet speltbrød

Dette brød kan både anvendes til morgenbrød og til madbrød. Det er super lækkert som nybagt, men hvilket brød er ikke det :-)

Det er et af de brød som er meget let at bage, der skal ikke mange ingredienser i, og der skal ikke laves meget arbejde før du har et super lækkert brød.



1 brød (fylder en hel bradepande):
400 g speltmel
800 g hvedemel
25 g gær
1 l vand
2 spsk salt
1 tsk sukker

Bland alle ingredienserne (undtaget salt) og ælt i ca 5 minutter hvorefter salten tilsættes. Dejen stilles i køleskabet i 12-24 timer.

Dejen hældes ud på bradepande og der drysses evt lidt mel over.

Bages ved 235 grader i 20 minutter og derefter ved 200 grader i ca 15 minutter.


Så er det bare at vente lidt til brødet er blevet så køligt at du kan skære af det. Nemmere kan det ikke blive.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)