mandag den 16. september 2013

Smuldretærte med blommer

Vores blommetræ har rigtig mange blommer i år, så hvad var mere oplagt end at bage en smuldretærte med blommer.



Efter lidt søgning på nettet efter forskellige opskrifter på smuldredejen, fik jeg sat en opskrift sammen med udgangspunkt i denne her. Domme fra os begge var at det var en rigtig lækker tærte men at næste gang skal der lidt mindre smør i. Samtidig vil jeg vende noget ekstra havregryn i blommerne, så det kan suge noget mere af væsken. Så jeg har kommet et par portion blommer i fryseren så vi vinteråret kan genopleve den lækre smag af friske blommer dækket af smuldredej.


Færdig resultat - ikke smuk at se på, men smager lækkert

Smuldretærte til ca 4 personer:
12 blommer
150 g smør (næste gang blot 125 g smør)
100 g sukker
50 g mel (næste gang 50 g ekstra som vendes i blommerne)
35 g hvedemel
1 tsk vaniliesukker
evt 2 spsk hakket nødder

Tænd ovnen på 180 grader

Pil stenen ud af blommerne og skær dem i mindre stykker. Kom blommerne op i fadet og ved vaniliesukkeret i. Kom fadet i ovnen imens du blander dejen sammen. Må gerne få ca. 10 minutter i ovnen

Bland smør, sukker og mel sammen til en ensartet masse.

Tag fadet ud af ovnen og kom smulderdejen over samt nødderne. Jeg glemte nødderne, så de kom først over da tærten havde fået ca 10 minutter.
Klar til at komme i ovnen - men uden nødderne :-)

Bag tærten i ca 20 minutter - tjek at dejen begynder at få farve.

Tærterten smager bedst lun og med fx cremefraiche rørt op med formelis.


Lige kommet ud af ovnen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)