onsdag den 23. oktober 2013

Halvmarathon boller

Normalt når jeg bager morgenbrød er det med en del kerner og groft mel. Men bollerne til søndagens morgenbord skulle ikke indeholde noget af dette. For jeg skulle nemlig nogle timer senere ud og løbe 1/2 maraton.

Men da jeg ikke havde lyst til de klassiske fødselsdagsboller, blev det i stedet en omgang langtids hævet boller.

ca 5 stk
4 dl hvedemel
2 dl sigtet speltmel
2 dl kærnemælk
3 dl vand
1 tsk salt
2 g gær

Gæret smuldres ud i hvedemelet hvorefter resten af ingredienserne tilsætte og dejen røres sammen med en ske så alt melet er blevet vådt. Skal hæve ved stuetemperatur 8-12 timer enten under plastik eller med et låg på skålen.

Dejen sættes på bagepladen med to skeer og bages ved 230 grader i ca 22 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)