mandag den 28. oktober 2013

Rosmarinbrød


Det er med at nyde alle de lækre krydderurter som står uden for, for det er ikke alle som kan tåle frosten. Derfor blev forrige weekendens brød til aftenmaden tilsat frisk rosmarin. Indrømmet så var jeg noget nervøs for om rosmarinen ville give en for kraftig/markant smag, men det gjorde den slet ikke.




Resultatet blev et lækkert brød som passede perfekt til lidt smør og rødvinshygge - bedre start på weekenden kan man næppe få.

Brød til 6-8 personer
3 1/2 dl vand
2 1/2 dl hvedemel
2 dl havregryn
2 dl fuldkornsmel
2 g gær
1 tsk salt
1 spsk grofthakket frisk rosmarin

Meltyperne blandes og gæren smuldre ud i melet. Dernæst tilsættes vandet og der røres rundt med en grydeske til alt melet er blevet vådt. Salt og grofthakket rosmarin vende i dejen som hæver (dækket under plastik/låg) i 7-10 timer.

Hvis dejen føles lidt flydende hældes den ud på et meldækket bord og alle fire sider foldes ind mod midten, inden den kommes over på en bageplade. For mig var dejen ikke for flydende, så jeg kunne hælde dejen direkte over på bagepladen.

Skal bages ved 230 grader i ca 26 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)