torsdag den 31. oktober 2013

Sommerhus morgenboller



Efterårsweekend i sommerhuset med gang i brændeovnen og hyggelig ture langt Vesterhavet. Det er bare super dejlig.

Så derfor skal dagen starte godt med nogle lækre friskbagte boller til morgenmad. Idet jeg ikke havde vægt med, blev det i stedet en kop som blev brugt til at måle mel og vand op i.  For ikke at slæbe forskellige poser mel frem og tilbage kan du i stedet vælge at blande melet sammen hjemmefra. 

Resultatet blev nogle lækre lette boller (selv om der var fuldkorns mel i) som havde den lidt seje skorpe og krumme som jeg er vild med.

ca 8 boller:
3 kopper hvedemel
2 kopper fuldkornshvedemel
ca 4 kopper vand
2 g gær (på størrelse med en ærte)
1 tsk salt

Smulder gæren ud i melet og tilsæt vand til dejen bliver en tyk grød. Det fuldkorns mel jeg anvendte var utrolig groft og sugede derfor mere vand. Så tjek lige om det ikke er nok med 3 - 3 1/2 kop vand.

Kom låg/plastik over dejen og stil den i stuetemperatur i 7-12 timer. Sæt dejen med to skeer på bagepladen og bag dem ca 25 minutter ved 230 grader. Så dufter sommerhuset af nybagt brød

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)