lørdag den 9. november 2013

Mortensaften kanelsnitter/småkager - med et tvist af appelsin

Siden jeg første gang bagte disse snitter/småkager har jeg bare været solgt. Da det er Mortensaften på søndag er det oplagt at servere disse småkager til kaffen. De har lidt juletvist, men heller ikke for meget.




Opskriften er har jeg lavet med udgangspunkt i denne, med lidt små justeringer.

ca 40 stk
100 g smør
85 g brunt farin (eller almindelig sukker)
2 spsk lys sirup
130 g hvedemel
3 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk natron
Revet skal af en appelsin
æg til pensling
perlesukker og mandler til drys.

Pisk smør, sukker, revet appelsinskal og sirup luftig. Kom mel, kanel, vaniljesukker og natron i dejen som samles. Del dejen i tre og rul hver styk ud til en en pølse på ca 25 cm. Kom begge pølserne på en bageplade (med noget afstand) og tryk pølserne lidt flade. Pensel med sammenpisket æg og drys med mandler og perlesukker (samt evt kanel)


Bages ved 200 grader i ca 13-15 minutter. Når stængerne kommer ud af ovnen skæres de i små stykker/snitter. Når de er helt afkølet kan de kommes på dåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)