onsdag den 11. december 2013

Langtidshævet havreboller med kærnemælk

Kombinationen af at fryseren efterhånden var tom for flutes/brød som kunne bruges til aftensmad og ca 1/2 l kærnemælk i køleskabet, gjorde at jeg kikkede i melskuffen for at se efter rester af forskellige mel.



Når jeg bager brød eller boller på denne måde har jeg ikke vægten fremme, istedet bruger jeg kun dl-målet til at måle ingredienserne af med.

Resultatet blev en lækker bolle med god struktur og smag - måske i en tunge ende af skalaen, men klart ikke for tung og tør.
Klar til at komme i ovnen

Ca 8 stk
2 dl havregryn
2 dl groft fuldkornsrugmel
2 dl grahamsmel
2 dl hvedemel
4 dl kærnemælk
2 dl vand
10 g gær
1 tsk salt


Bland alle meltyperne sammen og smulder gæret ud i dem. Tilsæt alt væsken og ælt/rør dejen i et par minutter hvorefter salten tilsættes og dejen æltes/røres et par minutter til. Det er en meget tynd dej men både havregrynet og fuldkornsrugmelet suger en del væske.

Dejen sættes på køl i 12-24 timer hvorefter den hældes ud på et meldækket bord og skæres i det antal boller du ønsker.

Bages ved 230 grader i ca 25 minutter - men kik til dem undervejes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)