fredag den 31. januar 2014

Boller med appelsin- og gulerodssaft

I lang tid har jeg ville forsøge at bage boller med enten gulerods eller appelsinsaft. Da vi så havde 3 kedelig appelsiner og nogle gulerødder som trængte til at blive brugt, var det oplagt at teste det til weekendens morgenbrød.



Bollerne smagte ikke specielt af appelsin og gulerod, men du kunne klart se på farven at der ikke kun var anvendt vand. Næste gang tror jeg at jeg dropper appelsinerne og så laver dobbelt portion gulerodssaft.


ca 14 boller:
200 g hvedemel
100 g fuldkonrns hvedemel
100 g sigtemel
75 g plup fra de pressede gulerødder
50 g knækkede hvedekerne
10 g gær
5 g salt
2 dl gulerodssaft
2 1/2 dl appelsinsaft

Bland mel samt kerner samme og smulder gæren ud i det. Tilsæt derefter begge slags saft samt resten af ingredienserne og rør dejen sammen med en ske. Dejen skal røres til alt melet har suget noget væske. Stilles derefter til at hæve koldt i ca 12 timer. Dejen hæver ikke voldsomt i løbet af hævetiden, men den bliver lidt mere fast i det (får nogle lange tråde, også kaldet glutennetværk)

Anvend to spiseskeer til at sætte dejen på pladen, der bliver ca 14 styk. Bages ved 220 grader i ca 25 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)