fredag den 17. januar 2014

Koldthævet rundstykker med nødder og havregryn - under 130 kcal pr styk

Her i januar måned spiser vi ikke så meget brød, så derfor ligger jeg endnu mere vægt på kvaliteten i det brød vi spiser. Det må godt være lidt mere lækkert end normalt. Derfor er disse morgenrundstykker tilsat hasselnødder, men med både havregryn og fuldkorn så der er godt med fibre i.


Resultatet er et utrolig lækker rundstykke/boller som klart kan gentages. Med den fokus på kalorier som mange af os har i januar, regnede jeg lidt på det. Portionen giver i alt 11 rundstykker og det passede begge fint med 1 1/2 stykke pr person til morgenmad. Et rundstykke indeholder ca 127 kcal, så selv med lidt marmelade så syntes jeg faktisk det bliver en sund morgenmad, når man ikke spiser det hver dag.

11 rundstykker
150 g hvedemel
100 fuldkorns hvedemel
50 g havregryn
50 g hvedekerner
28 g hasselnødder
5 g gær
4 dl vand

Rør alle ingredienserne sammen med en ske, resultatet er en meget tynd dej. Stil dejen på køl i 8-24 timer og form hvert at stykkerne med en ske. Skal bages ca 20-25 minutter ved 230 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)