mandag den 12. maj 2014

Marengs med mandelmel

Lige nu er jeg i en periode hvor jeg er helt vild med at bage marengs, men samtidig vil jeg gerne have at de ikke er alt for sukkersøde. Det er lidt svært når sukker af en af de meget få ingredienser som anvendes. Men denne version er samtidig tilsat mandelmel, som gør at sukkeret ikke får en så dominerede smag.


Det er ikke meget arbejde i at bage en portion marengs. Der hvor de kræver mest tid er når de kommet i ovnen, hvor de jo passer sig selv.


Samtidig kan du variere i størrelse, smag og facon som det passer dig.

ca 20 små marengs
2 æggehvider
1 dråbe citronsaft
120 g sukker (evt flormelis)
100 g mandelmel

Pisk hviderne stive. Drys sukkeret i imens du pisker hviderne helt stive. Vend mandelmelet i.

Sprøjtes ud på bagepladen og bages ved 100 grader i ca en time til marengsen er blevet tørre

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)