fredag den 23. maj 2014

Stjerne - kuvertbrød



En portion fuldkornsmel dej - idet du skal forme disse boller til stjerne må dejen helst ikke være for blød.
50 g birkes eller hvedeklid
vand



Hæves til dobbelt størrelse. Deles i stykker af 60-70 gram, det vigtigste er at stykkerne har næsten samme vægt. Hvert stykke formes til en kugle som spændes godt op.

Hæld birkes/hvedeklid i en tallerken og vand i en anden.

Tag kugler op og dyp oversiden i først vand og dernæst birkes/hvedeklid. Pres forsigt kuglen flad og lav tre snit i kuglen, en kreditkort passer perfekt i størrelse til at lave snittet. Jeg anvender et stykke metal som er skåret i samme størrelse og facon som et kreditkort.

Kræng "vrangen ud" på dejen så birkes/hvedeklid kommer op, og dejen ligner en stjerne. Det kan godt kræve lidt øvelse, så mine 2-3 første ender ikke altid med at se så pæne ud. Men så får jeg rutinen.


Hæve til dobbelt størrelse bages ved 250 grader i 12-15 minutter

1 kommentar:

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)