mandag den 23. juni 2014

Italienske morgen/frokostbrød

Det kan lyde "bøvlet" at skal lave en biga (italiensk fordej) før du bager nogle boller. Men dels er det ikke så besværligt hvis du blot planlægger og dels er resultatet ofte nogle meget lækre og luftige boller som samtidig har en sej krumme.




Disse italienske morgenbrød synes jeg er meget lækre og kan anvendes både som morgenbrød og som sandwichbrød.

15-20 styk
500 g (italiensk) hvedemel
300 g fuldkornshvedemel
7 g gær
5 dl vand
15 g salt
2 spsk olivenolie

Hvis du har italiensk tipo 00 mel er det oplagt at anvende, ellers skal du anvende en hvedemel med et højt proteinindhold (over 10 %)

Fordej:
100 g hvedemel, gær og 1 1/2 dl vand røres sammen og stilles ved stuetemperatur (under låg/film) i ca 8 timer (eller natten over)

Tilsæt resten af vandet, hvedemel og fuldkornshvedemel samt olie og ælt dejen sammen. Tilsæt saltet inden du ælter for sidste gang. Lad dejen hæve en times tid ved stuetemperatur.

Del dejen i de antal stykker du ønsker og lad dem efterhæve i ca 30 minutter inden du bager dem ved 250 grader i ca 20 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)