fredag den 27. juni 2014

Solskinsboller


Kan der blev en bedre start på weekenden en solskin, nybagte boller med en lækker sprød skorpe og en sej krumme? Disse boller bagte jeg til sidste weekenden hvor vejret var rigtig godt - nu kan vi kun håbe at denne weekend også bliver god.

ca 15 boller
900 g vand
600 g hvedemel
200 g fuldkornshvedemel
165 g hvedeklid
150 g sigte mel
50 g solsikkekerner
20 g salt
15 g gær (eller 25 g hvis dejen ikke skal langtidshæve)

Bland meltyperne sammen og smulder gæren i det. Tilsæt solsikkekerne samt vand og ælt dejen godt sammen. Tilsæt saltet så det bliver æltet med de sidste par minutter. Resultatet er en forholdvis blød dej på grund af både fuldkornsmel og hvedeklid som nok skal suge væsken til sig i løbet af hævetiden.

Lad dejen hæve i ca 12 timer ved 10-14 grader (eller 2 timer hvis du anvender 25 g gær). Form bollerne og bag dem ved 250 grader i 10-12 minutter


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)