mandag den 28. juli 2014

Lækker kernefyldt grovbrød

Hvis du syntes at brød med kerner har en tendens til at blive tung og evt tør, så skal du helt klart prøve denne opskrift. Resultatet er en utrolig lækker, luftig og saftig brød - selv dagen efter overvejer du på ingen måde at riste brødet inden det skal spise.




2 brød
100 g rugkerner
75 g hørfrøkerner
75 g solsikkerkerner
250 g vand

400 g koldt vand
550 g hvedemel
100 g rugmel
15 g salt
10 g gær


Sæt kernerne i blød i 250 g vand og stil det i køleskabet i 24 timer.

Smulder gæren ud i melblandingen samt vand og ælt dejen blank og elastisk. Ælt forsigtig kerne i dejen, inden du kommer dejen i en oliesmurt form. Sæt dejen i køleskabet i mindst 24 timer.

Vend dejen ud på et meldækket bord og drys evt med lidt havre eller rugflager. Del dejen i to stykker og kom dem i en hævekurv. Hæves i ca 2 timer til de har dobbelt størrelse.

Når du forsigtig har vendt dejen på bagepladen kan du lavet et rids i den - det giver utrolig flot look når brødet er blevet bagt.

Bages ved 250 grader i 25-30 minutter




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)