fredag den 29. august 2014

Banan/chokolade muffins uden æg


Kombinationen af ønsket om noget lækkert til kaffen, en kedelig banan i køleskabet og samtidig ingen æg. Ja så må man tænke lidt kreativt. Men da både banan og æblemost kan erstatte æg i bagværk, så tog jeg udgangspunkt i det, så jeg rørte den dej sammen til en impulsiv omgang muffins.


Resultatet blev rigtig lækkert, så det er helt klart ikke sidste gang jeg bager kage uden æg.

ca 12 muffins:
1 stor moden banan (eller to små bananer)
75 g grofthakket mørk chokolade
75 g grofthakket hasselnødder
100 g mel
50 g smør
75 g sukker
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 dl mælk
1/2 dl æblesaft

Pisk smør, sukker, mælk og æblesaft lidt sammen inden du tilsætter bananen (most i nogle stykker) og pisker massen godt igennem. Kom derefter mel, bagepulver og vaniljesukker i massen. Til sidst vendes chokolade og hasselnødderne.

Kommes i muffinsforme og bages ved 200 grader i ca 15 minutter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)