mandag den 4. august 2014

Pizzabund på ølandshvede


Det er meget sjældent vi får pizza, men når vi endelig får så er det hjemmelavet og de er næsten altid bagt på grillen. Kombination af pizzastenen og den høje temperatur grillen kommer op på giver et lækkert resultat.


Denne gang valgte jeg at lave pizzadejen på ren ølandshvede og anvendte også fuldkorns ølandshvede. Pizzaen var på ingen måde tung eller kedelig af den grund.

2 pizza:
150 g fuldkorns ølandshvedemel
250 g ølandshvedemel
360 g vand
8 g salt
1 g gær

Smulder gæren ud i melblandingen og rør vand samt salt i. Rør dejen sammen og stil den ved stuetemperatur i 8-12 timer.

Resten af  processen var som denne pizza. Men jeg syntes at det færdige resultat havde en mere mørk farve end normal pga ølandshveden.
Både indbagt pizza med pasta og kødsovs




og almindelig pizza med pølse og skinke







Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)