fredag den 26. september 2014

Sprøde ingefærsmåkager med ølandshvede fuldkorn

Søndag eftermiddag, regn, blæst og efterår - så har man da vist fortjent lidt lækker til eftermiddagshygge. Men da jeg hverken havde æg eller brunt farin, kunne det ikke blive den almindelige ingefærsmåkage.

Men det færdige resultatet blev en lækker sprød ingefærsmåkage, som klart bliver gentaget. Vi spiste ikke alle småkagerne, der var lidt som kom i en dåse så der er noget til efteråret som jo desværre er i fuld gang.

Småkagerne blev nyt men en kop frisk myntete - fordelen ved at have frisk mynte i haven






ca 50 stk
150 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1 spsk stødt ingefær
60 g Ølandshvede - fuldkornshvedemel (eller almindelig fuldkornshvedemel)
100 g blødt smør
90 g sukker
2-3 tsk vand

Sigt hvedemel, bagepulver og ingefær sammen i en skål og tilsæt fuldkornshvedemel. Tilsæt dernæst smør samt sukker og ælt dejen sammen. Du kan tilsætte t2-3 tsk vand hvis det er nødvendigt for at samle dejen.

Rulles som stang og skæres i tynde skiver (ca 5 mm) eller fryses og skæres. Men dog risiko for at det smuldre lidt

Bages ved 180 g varmluft i ca 10-15 minutter til de er gyldne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)