mandag den 1. september 2014

Syltede hyben

I vinter læste jeg en opskrift på en lækker tærte med syltede hyben, så derfor blev der i den sidste uge af sommerferien både lavet hybenmarmelade og syltede hyben.




Det færdige resultat blev nogle meget lækre hyben, der hverken var for sure eller søde. De kan nemt bruges i stedet for marmelade.

ca 1,5 liter færdig resultat:
1 vaniljestang
350 g rørsukker
500 g rensede og halveret hyben
2 dl vand
Ca 1 dl æbleeddike

Flæk vaniljestangen og bland vaniljekorn og noget af rørsukkeret sammen. Kom vaniljesukker, vaniljestang, sukker, hyben og vand i en gryde. Lad det komme i kog og lad små koge i ca 15 minutter.

Tag gryden af og kom æbleeddiken i. Skyld de glas som hybene skal i, i kogt vand og kom evt lidt atemon i.
Hæld hybene i glas

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)