mandag den 6. oktober 2014

Havregryn fuldkornscookies med nødder og chokolade


Disse cookies kan du forberede i god tid, idet du blot kan komme dem i fryseren ubagt.  Så er det nemt at servere frisk bagt kage hvis du pludselig bliver småsulten.



De er ikke lige så sprøde som almindelige cookies pga det høje indhold af fuldkornsmel og begrænset indhold af smør. Men det er nogle som du kan nyder, uden at sidde med følelsen af at de er sunde og kedelige.

ca 12 stk
100 g hvedemel
50 g hvid hvedemel
125 g fuldkornsmel
75 g havregryn
100 g chokolade (mørk eller lys, hvad du foretrækker)
100 g nødder (brug det du har lyst til)
1/4 tsk salt
2 tsk natron
150 g farin
175 g smør
2 tsk (hjemmelavet) vaniljesukker
1 banan


Mos bananen og pisk det samme med sukker, og smør til en forholdsvis luftig masse. Bland meltyperne, salt og natron i en anden skål. Vend melblandingen i bananmassen. Vend derefter grofthakket chokolade og nødder.

Rulles til en stang med en diameter på ca 5 cm og kommes på køl i 1/2-2 timer. Skæres i en cm tykke skiver.

Du kan vælge at komme skiverne fryseren, så er det nemt at fremtrylle frisk bagte cookies i en. Ellers er det i ovnen ved 180 grader i 12-15 minutter. Hvis skiverne kommer fra fryseren skal de lige have et par minutter ekstra end du normalt giver dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)