onsdag den 1. oktober 2014

Nemt og lækkert madbrød - helt uden kerner




Efteråret betyder meget ofte at tilbehøret til aftensmaden er bagte rodfrugter istedet for salat som vi har spist meget i sommeren. Men når sommeren nogle gange kikke forbi vejrmæssigt er tilbehøret til aftensmaden meget ofte en stor portion salat med hjemmebagt brød. Det brød vi får til aftenmaden behøver ikke mætte på helt samme måde som morgenbrød eller brød til madpakken. Derfor bliver det nogle gange bagt helt uden kerner, men stadig med masser af fuldkornsmel.


Dette brød har en lækker smag (pga ølandshveden), flot mørk farve og samtidig er det et let brød. Du kan bage det både som brød, flutes eller boller. Helt som det lige passer dig. Jeg tror også brødet vil passe super godt til en portion chilli con carne.

2 brød:
450 g vand
10 g gær
400 g hvedemel
75 g fuldkorns ølandshvede
75 g rugmel
75 g fuldkorns hvedemel
15 g salt
olie

Smulder gæren ud i melblandingen og ælt vandet i. Ælt dejen godt igennem og kom det i en oliesmurt skål. Stilles på køl i ca 24 timer.

Vend dejen ud på et meldækket bord og drys den med rugmel. Del dejen i to stykker og kom hvert stykke i en hævekurv.

Lad dem hæve i ca 2 timer inden de bages ved 250 grader i ca 25 minutter

1 kommentar:

  1. Ser så lækkert ud, lige noget for mig!! :)
    Håber du har lyst til at kigge forbi vores blog.
    Amalie, sundesager.dk

    SvarSlet

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)