mandag den 20. oktober 2014

(Rå)saft og pure af havtorn


Efter have læst at du kan anvende de kerner og skal, der er tiloversnår der er lavet havtornesaft, skulle der laves en ny portion saft.



ca 2 dl råsaft af 250 g havtorn
Du kan enten vælge at komme havtorn og vand i en gryde, bring det i kog og lad det simre i et par minutter og lad det derefter køle lidt af. (forholdet 2:1 imellem havtorn og vand)

Ellers du kan komme havtornen i en si og presse saften ud af det.

Hvis det kun er en lille portion saft du skal bruge, så foretrækker jeg klart den sidste løsning. Men uanset hvad så kan saften kun holde sig et par dage på køl (men kom den bare i fryseren), med mindre du kommer det i en skyldet flaske.

Kerner og skalder blendes til en pure og skal helst bruges i løbet af nogle dage eller kommes i fryseren.

Puren kan anvendes i kager eller til at bage med

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)