fredag den 7. november 2014

Peanutbutter cookies med hvid hvedemel

En lille rest peanutbutter i glasset råbte på at blive brugt og samtidig var det dømt efterårshygge med gang i brændeovnen idet det regnede og blæste uden for. Så der skulle laves en hurtig cookie til en kop the og en god bog.


Resultatet blev en lækker cookie, med den karakteristiske lidt tørre smag/bid som peanutbutter har. De skal helst spises samme dag, for ellers forsvinder lidt af sprødheden

ca 12 mellem cookies - eller 8 store
50 g smør
50 g sukker
60 g peanut butter
1 æg
50 g hvedemel
50 g hvid hvedemel
1/2 tsk natron
1/2 tsk kanel (kan undlades)
evt ekstra hele peanuts

Pisk smør, æg og sukker luftigt, hvorefter peanutbutter piskes i. Sigt meltyperne, kanel og natron sammen og vend det i dejen.

Sæt små dejklumper på bagepladen (ca 2 tsk størrelse) og tryk dem flade med en gaffel. Hvis du har lidt hele peanuts kan du hakke dem lidt groft og drysse dem oven på.

Bages ved 180 grader i 10-12 minutter. Kagerne er lidt bløde når de kommer ud, men bliver lynhurtige sprøde når de er afkølet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)