onsdag den 12. november 2014

Tøm skabe og skuffer - Prag boller


Disse boller blev bagt da vi for nogle weekender siden var en forlænget weekend i Prag. Til sådan en køretur skal der lidt godt mad med, og samtidig skal der tømmes ud i køleskabet. Resultatet blev nogle overraskende gode boller, så det er klart ikke sidste gang jeg anvender både hytteost og gulerødder i morgenbrødet.


ca 20 styk

80 g solsikkerkerne
60 g rugflager
160 g hvedekerner
600 g vand
170 g revet gulerødder
170 g hytteost
555 g mel (jeg tømte en masse melposer så det blev 40 g rugmel, 100 durummel, 215 g speltmel og 200 g hvedemel)
10 g gær
15 g salt

Kom solsikkekerner, rugflager og hvedekerner i blød i 300 g vand  og stil skålen i køleskabet i 2-12 timer.

Ælt derefter resten af ingredienserne sammen med de iblødsatte kerner, og stil skålen ved 10-12 grader i ca 12 timer.

Sæt bollerne med to skeer på bagepladen og bag dem ved 250 grader i ca 18 minutter.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)