fredag den 12. december 2014

Bailey-marcipan-kugler




Ud over nougat/marcipan rullerne har vi kun lavet en anden slags marcipan i år. Der er marcipankugler med bailey chocolat Lux. Jeg blev nemlig sidste år helt vild med denne variant af Bailey, så hvorfor ikke også bruge den i noget marcipan. Det var ikke en dårlig beslutning, selv om bailey'en ikke smager voldsomt igennem.



ca 25 kugler
150 g marcipan
80 mørk chokolade
1 spsk Baileys chocolat Lux

Ælt bailey og marcipan sammen. Du kan godt være fristet til at ælte mere bailey i marcipanen, men jeg synes ikke marcipanen kan suge mere.

Del marcipanen i små klumper - jeg valgte at veje dem af i 6 g og strillede dem runde.

Smelt chokoladen (over vandbad eller i mikroovnen) og dyp marcipankuglerne der i. Lad chokoladen tørrer og opbevar derefter kuglerne i køleskabet indtil de alle er spist.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)