onsdag den 10. december 2014

Kokoskranse med mandelmel og vanilje

Den helt klassiske opskrift på kokoskranser er 250 g af henholdsvis smør, kokos, hvedemel og sukker samt et æg. Men da jeg ville lave kokoskranse og vaniljekranse samme dag (idet jeg skulle bruge køkkenmaskinen til at lave strimlerne) så lod jeg mig inspirere og tilsatte både lidt mandelmel og vanilje.


Resultatet blev nogle rigtig lækre kokoskranse, så det er ikke sidste gang der kommes mandelmel og vanilje i disse.

Som ved vaniljekransene bagte jeg kun en lille portion, men det passede fint med at der i begge opskrifter skulle anvendes 1/2 æg.

ca 40 kokoskranse
125 g smør
125 g sukker
125 g hvedemel
125 g kokos mel
40 g mandelmel
kornene af en 1/4 vaniljestang
1/2 æg

Ælt alle ingredienserne samme og stil dejen koldt i ca 1 time. Hvis du ikke er indehaver af en køkkenmaskine som kan forme stænger til vaniljekranse, så rul dejen ud i lange stænger af ca en finger tykkelse. Så samle kransene så de har en diameter på ca 5 cm

Bages ved 200 grader i ca 10 minutter

1 kommentar:

  1. Hej!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Tilføj vores Widget og din blog vil blive vist på vores topliste!

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    - Elin, Findeopskrifter.dk

    SvarSlet

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)