fredag den 5. december 2014

Nougat/marcipan roulade

Ud fra princippet "lidt men godt" lavede vi i år kun to forskellige varianter af marcipan. Den ene med udgangspunkt i nougat som jeg valgte at lave som en roulade.


En roulade
100 g nougat
100 g marcipan

Nougaten smeltes over vandbad og marcipanen rulles ud til en firkant (ca 16*16). Den smeltet nougat smøres ud på marcipanen, som sættes på køl i ca 5 minutter, så nougaten blev lidt stiv. Rul så stille og roligt rouladen sammen, sådan at du undgår at marcipanen sprækker.


Du kan vælge at overtrække rouladen med nougat og pynte med mandler. Jeg serverer rouladen på et lille spækbræt og en skarp kniv, så kan gæsterne skære lige præcis det størrelse stykke de ønsker, og samtidig bliver marcipanen ikke tør.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)