mandag den 26. januar 2015

Fuldkornsboller med gulerødder og ingefær (rester fra saftpresser)

I juleferien kom vores saftcentrifuger frem fra gemmerne og der blev lavet rigtig næsten hver dag lavet juice med ingefær og gulerødder. En rigtig lækker blanding. Men der var jo hver gang en portion af restproduktet (plup) som indeholder masser af fibre og blev derfor ofte anvendt til næste dags morgenboller



Jeg pressede altid først ingefæren og fjernede størsteparten af plupen, inden jeg pressede gulerødderne, for at plupen ikke blev for stærk. Resultatet var nogle rigtig lækre boller som fik en lidt sjov farve pga mængden af gulerødder og var lækre svampet. Det lidt spøjse var at bollerne faktisk have en lille bismag som gjorde at du troede der var tilsat kardemomme. Jeg tror det var ingefærret som gav den smag. Men det gjorde på ingen måde bollerne dårlige.


10-12 boller

330 g vand
300 g hvedemel
200 g fuldkornsmel
125 g perlerug (eller andre kerner)
110 g plup af gulerødder og ingefær
15 g gær
12 g salt



Smuldren gæren ud i melet, og ælt kerne, vand og plup i. Ælt dejen i nogle minutter inden du tilsætter salten og ælter en sidste gang. Stil dejen køligt i 8-24 timer inden du former bollerne og bager dem ved 270 grader i 10 minutter og derefter ved 250 grader i 6-8 minutter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)