fredag den 9. januar 2015

Kedeligt rugbrød tryllet om til lækre sunde boller

Efter at vi i julen har fået mange boller, som godt nok indeholdt en del fuldkorn, så kunne sidste weekends boller godt være en tand sundere. Da et tidligere eksperiment med at anvende rugbrød i boller blev en stor succes, valgte jeg at tage nogle de poser der lå i fryseren med noget hjemmebagt rugbrød der ikke var endt godt (for meget rugmel). Samtidig lå der en banan i frugtskålen som skulle bruges, så den kom også med i portionen.

Resultatet var nogle lækre boller, som indeholder en del fibre og som på ingen måde virkede tunge.





ca 20 stk
500 g smuldret rugbrød
400 g vand
300 g hvedemel
100 g speltmel
165 g havregryn
10 g gær
15 g salt
En meget moden banan

Rugbrød og vandet kommes i en skål, du kan vælge at stille det på køl i 8-12 timer. Jeg lod det blot stå ved stuetemperatur nogle timer.


Hæld alle slags mel over rugbrødsmassen og smulder gæret ud i melet. Ælt banan, mel og rugbrødet godt sammen og tilsæt derefter salt og ælt igen i et minuts tid. Har du ikke banan, så erstat den fx med 50 g revet gulerødder eller 50 g skyr.

Sæt dejen på køl i ca 8-12 timer, og sæt bollerne af med en ske på bagepladen. Lad dem gerne hæve 1 times tid ved stuetemperatur hvis du har tid.

Bages ved 250 grader i ca 15 minuter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)