mandag den 5. januar 2015

Rugtærte med hytteost, porre og skinke - sundt behøver jo ikke være kedeligt

Madtærter er perfekt både som tilbehør til aftensmad, frokost eller madpakke. Samtidig kan det være en god måde af få brugt nogle rester af fx kogt skinke eller kylling.



Denne tærte blev lavet med en bund på rugmel, havregryn og ølandshvede. Men du kan også nemt lave den på halv hvedemel og rugmel.

Tærte:
120 g ølandshvedemel
60 g havregryn
60 g rugmel
1/2 tsk bagepulver
1 spsk olie
1 spsk vand
1 tsk salt
1 dl mælk

Fyldt
2 porre
150-200 g skinke i strimler
6-8 æg
300 g hytteost
1/2 tsk bagepulver
3-4 dl mælk (du kan også anvende vand)
Salt, peber og karry

Kom havregrynet i en mini hakker, så du laver havremel. Bland havremelet sammen med de andre ingredienser. Rul dejen tyndt ud (2 mm) og kom den i en smurt tærteform. Prik dejen med dejen med en gaffel og forbag bunden i 15 minutter ved 150 grader.

Snit begge porre fint og kom først dem og derefter skinken på den forbagte tærtebund. Pisk æg, hytteost, mælk samt krydderierne sammen og hæld det over tærten. Mængden af æg og mælk afhænger af størrelsen af din tærteform. Min tærteform var stor (ca 26 cm) så der skulle en del fyld i.

Kom fyld og bages ved 175 grader i 30-40 minutter. Tærten er bagt når du kan mærke på midten af tærten at fyldet ikke længere er blødt, men fast.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)