søndag den 25. januar 2015

Shortbread chokoladesmåkager




Nogle steder bliver det betragtet som en klassisk engelsk opskrift, andre steder står det at det er en klassisk skotisk opskrift. Uanset hvad så synes jeg det er en lækker småkage, som godt kan virke meget skrøbelig når den er færdigbagt. Men den smager super godt.




ca 40 stk
225 g kagemel
225 g smør
115 g sukker
115 g chokolade (mørkt, lyst eller hvid - som du ønsker) i mindre stykker
85 g majsmel


Sigt mel og majsmel sammen i en skål  og pisk smør og sukker sammen i en anden skål. Rør melet i lidt af gangen sammen med chokoladen. Ælt derefter dejen sammen til en fast blød masse og rulles i to stænger. Komme på køl i en time inden du skære stykker af i ca 1 cm tykkelse

Du kan også vælge at rulle dejen ud på et bord drysset med majsmel og skære eller stikke småkagerne ud i den størrelse og facon som du ønsker

Bages ved 180 grader i ca 15 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af inden de skal spises

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)