mandag den 19. januar 2015

Speltboller med havregryn



Super lækre og luftige boller som samtidig mætter rigtig godt. Dette er nogle boller som du med fordel kan lave til dem som ikke kan lide boller med kerne eller masser af fuldkorn. Havregrynet gør at bollerne mætter rigtig godt. Samtidig betyder den store mængde af væske at bollerne bliver rigtig luftige.



ca 9 boller
250 kogende vand
50 g havregryn
560 g sigtet speltmel
225 g vand
20 g salt
5 g gær
2 spsk olie

Hæld det kogende vand over havregrynene og stil det køligt i 2-24 timer. Kom derefter speltmelet i og smulder gæren ud i melet. Kom resten af vandet ved og rør dejen sammen i nogle minutter inden du kommer salt og olie.

Stil dejen køligt i 12-24 timer inden du former boller og bagerne dem ved 250 grader i ca 14 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)