mandag den 9. februar 2015

Baguettes med durummel og maltsirup





Disse lækre baguette indeholder både durummel og maltsirup som giver et lækkert blødt og mørkt resultat. Der skal laves en fordej inden, men jeg synes det er med til at give et meget luftigt færdig resultat.

Opskriften er inspireret af en opskrift på svenske baguette fra Skærtoft mølle, men der er ændret lidt i mængderne og tilsat maltsirup.


2 baguette
Fordej:
75 g fuldkorns speltmel
150 g fint sigtet speltmel
225 g vand
5 g gær

Dej:
Fordejen
150 g durummel
150 g fint sigtet speltmel
Ca 150 g vand
10 g salt
20 g sirup (eller honning)
40 g maltsirup (eller 35 g maltmel)


Smulder gæren ud i melet til forvejen og rør vandet i. Stilles ved 10-12 grader i ca 12 timer.

Bland de andre meltyper sammen, tilsæt fordejen, sirup, maltsirup og vand. Ælt dejen godt igennem inden du tilsætter salt. Form dejen til en kugle og lad den hæve ved stuetemperatur i en times tid. Del derefter dejen i 2 ligestore stykke og form dem til baguetter. Lad dem hæve en time igen.

Bages ved 250 grader i 15-18 minutter




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)