onsdag den 25. februar 2015

Foccacia med ølandshvede og manitoba mel

Jeg tog udgangspunkt i min normale opskrift men reducerede i mængden af gær idet jeg lod den langtidshæve.

Resultatet blev endnu en omgang lækkert forccacia brød. Det er virkeligt et af mine favoritbrød, som især i sommerperioden bliver bagt mange gange






1/4 bradepande
225 g vand
150 g hvedemel
75 g fuldkornsølandshvede
75 g manitoba mel
1 tsk citronsaft
30 g olivenolie + ca 2 spsk
5 g gær
6 g salt
flagesalt
rosmarin
evt hvidløg, soltørret tomater, oliven

Bland meltyperne sammen og smulder gæren ud i det. Tilsæt vand, citronsaft ogolie til melet og rør dejen lind. Tilsæt derefter salt til dejen og rør en sidste gang

Stil dejen til hævning til køligt i 8-12 timer. Kom bagepapir i på bradepanden og kom olie på (ca 1 spsk). Hæld dejen ud på bradepanden, og kom ca 1 spsk spsk olie på dejen.

Træk lige så let i dejen med dine fingere så den fylder næsten hele pladen. Ved at du anvender dine fingere presser du ikke for meget luft ud af dejen og du får samtidig lavet de klassiske huller i dejen. Samtidig hjælper olien med at dejen ikke hænger i dine fingere. Lad evt dejen hvile ca 15 minutter inden du strækker/trækker lidt i dejen igen.

Lad derefter dejen hvile ca 15 minutter til inden du drys med den mængde flagesalt og rosmarin du ønsker.

Bages ved 250 grader i 10 minutter og i 15-25 minutter ved 230 grader

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)