fredag den 6. februar 2015

Havregrynschokolate chip cookies


Er der noget bedre en lækker cookies fyldt med chokolade og nødder?

Disse cookies har den lækre sprøde knæk, masser af chokolade og nødder. Samtidig indeholder de lidt havregryn som gør at de mætter lidt mere end andre cookies. Så de er oplagt til lidt hygge i disse kolde og våde dage.

Du kan lave dejen den ene dag og så komme dem i køleskabet (eller fryseren) til næste dag.



ca 20 stk
150 g  hvedemel
150 g groft hakket mørk chokolade
100 g groft hakkede nødder
100 g smør
90 g sukker
35 g flormelis
50 g havregryn
1 æg
1 tsk natron
1 tsk vaniljesukker



Pisk smør, flormelis, sukker og æg luftigt sammen. Kom mel, natron og vaniljesukker i og vend derefter resten i.

Rulles til en eller to pølser. Mine pølser havde en diameter på ca 3 cm og det færdige resultat var på ca 5 cm.

Kom dejen i køleskabet i mindst 2-3 timer (eller frost - skal dog så tages op ca 30 minutter før de skærres). Skære i skiver af 1 - 1,5 cm tykkelse.

Bages ved 175 grader i 10-12 minutter til de er gyldenbrune.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)