mandag den 23. februar 2015

Majspandekager - hvordan kunne jeg dog glemme dem :-)

Da jeg læste et indlæg om majspandekager slog det mig pludselig - sådan nogle har jeg da vist aldrig selv bagt. Hvorfor nu det, når jeg dels godt kan lide dem og faktisk have købt majsmel fordi jeg godt ville bage dem.





Men så var det jo godt at der skulle mexikansk mad på menuen kort tid efter, så det var oplagt at prøve det. Jeg brugte kun majsmel, men ellers kan du lave dem med halv majsgryn og majsmel. Resultatet var nogle rigtig lækre og bløde pandekager.

2-3 pandekager
1 æg
1 1/2 dl mælk
1/2 dl vand
60 g majsmel
1/2 spsk olie
salt
olie og smør til stegning

Pisk æg, mælk, olie og salt sammen hvorefter du tilsætter majsmelet af et par omgange. Når dejen er blevet glat (og flydende) er den klar til at blive bagt/stegt på en pande hvor du har smeltet olie og smør på.

Husk at rører godt i dejen hver gang du bage en ny pandekage idet majsmel har tendens til at bundfalde.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)