torsdag den 5. februar 2015

Minitærte med havtorn






Nogle gange bliver man bare lækker sulten i weekenden, og så er det godt at vide at der er en portion mørdej i fryseren. Jeg tog derfor portionen op og lavede tre små tærter med havtorn fyld. De var super gode




Tre små tærter:
2 æg
100 g sukker
85 g havtorn - eller 2/3 dl saft
1/2 dl piskefløde
lidt salt

ca 100 g mørdej evt efter denne opskrift

Forbag først bundende i ca 15 minutter ved 200 grader (blindt med bønner) og derefter et par minutter uden bønnerne.

Mos/blend havtorn så du får saften ud. Du skal bruge 2/3 dl sigtet saft.

Pisk æg og sukker luftig. Tilsæt havtornsaft, piskefløde og salt og pisk det godt sammen. Massen kommes forsigtig i den forbagte form.

Bages ved 120 grader i ca 20 minutter - til du kan mærke at fyldet er fast. Lad dem køle af inden du servere dem - evt med cremefraiche til. Gem evt plupen fra havtornen til en portion flutes med havtorn

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)