torsdag den 12. marts 2015

Emmerys sandwichstykker med kerner


Første version af sandwichstykker a al Emmerys var gode, men jeg syntes der manglede noget "gods" i dem. Dvs de mættede ikke så meget. Derfor tilsætte jeg både hvedekerne og mere groft durummel denne gang. Resultatet blev klart bedre end den oprindelige version med en bedre mæthed i bollen, men samtidig den luftighed jeg godt kan lide.

ca 10 stk
465 g koldt vand
410 g hvedemel
75 g durummel
100 g groft durummel
15 g salt
10 g gær
150 g hvedekerne
130 gram vand

Smulder gæren ud i melblandingen, og tilsæt vand. Ælt dejen på maskine i ca 15 minutter (derfor er det vigtigt at vandet er forholdsvis kold). Kom derefter dejen i en skål og stil den på køl i 8-18 timer.


Hæld dejen ud på et bord hver der er drysset groft durummel - og drys også melet oven på dejen. Stræk dejen til den har en ensartet højde og skær ca 8 stykker ud af den. (ca 6*12 cm)

Kom stykkerne på en bageplade og lad dem hæve i ca 2 timer ved stuetemperatur.

Bages ved 250 grader i ca 20 minutter








Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)