mandag den 2. marts 2015

"Farvel til vinteren" -kerneboller


Disse boller er blevet bagt i forskellige versioner, for jeg ville gerne ende med at have det perfekte mix mellem kerne og mel, samt mel og vand. Samtidig er det en dej, hvor kerner ikke behøver at stå i blød for du ælter dejen sammen. Men det er vigtig at dejen efterfølgende får lov til at hæve både for at kerne opsuger så meget væske som muligt, og for at enzymerne i melet får lov til at udvikle sig.

Jeg anvendte hvedekerne og græskarkerner idet der var nogle rester som skulle bruges. Men ellers kan du også bruge andre kerner.


Resultatet blev nogle lækre boller som både passer fint til morgenmad og til en sandwich.






ca 9 boller
325 g vand
250 g hvedemel
125 g fuldkornshvedemel
50 g hvedekerner
50 g græskarkerner
8 g salt
5 g gær


Kom begge meltyper i en skål og smulder gære ud i det.

Ælt det derefter sammen med vandet i nogle minutter. Vend derefter forsigtigt kerner og salt i dejen (hvis du gør det på maskine så max 30 sekunder).

Hvis du har mulighed for det, så lad dejen stå på køkkenbordet i ca 1 time, og stil den derefter køligt i 12-24 timer.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form det i den størrelse boller du ønsker. Bages ved 250 grader i ca 15 minutter

Håber navnet på disse boller stik, så de kan markere at vinteren er overstået. For det er dejligt at mærke at det bliver lysere og varmere.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)