mandag den 16. marts 2015

Havreboller med nøddesmag



Hvor jeg nogle gange kan bruge mange forskellige slags mel og kerne, så indeholder dette brød kun to slags mel. Men det er ikke kedelig at den grund. Da jeg formede bollerne var jeg lidt spændt idet dejen godt kunne virke lidt tung, men det færdige resultat var på ingen måde tung. Det var i stedet nogle meget lækre boller, som mætter rigtig godt pga den store mængde havregryn. Samtidig har det en (om lidt kun svag) nøddesmag.


ca 12 boller:
150 g kogende vand
50 g fintvalset havregryn
10 g salt

450 g hvedemel
350 g vand
150 g havregryn
15 g gær

Rør kogende vand, salt og havregryn sammen til en havregrød og lad den køle af.

Rist havregrynet i ovnen i 10-15 minutter ved 200 grader til det går en lys farve. Dette fremhæver nøddesmagen i havregrynene. Kom dem derefter i foodprocessor/mini hakkeren og hak havregrynene så det ender med at blive havregrynmel

Bland havregrynmelet med hvedemel og smulder gæren ud i det. Ælt melet sammen vandet. Vend derefter forsigtig og hurtigt den kolde havregrød i.

Lad dejen hæve 1-2 timer på køkkenbordet inden du stiller det køligt i 12-36 timer. Form bollerne og bag dem ved 250 grader i ca 18 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)