fredag den 6. marts 2015

Skagenslapper - bagt på fordej/biga

Det sidste stykke tid er et af vores ynglings rundstykker blevet skagensstykke/lap. Denne gang havde jeg lyst til samtidig at anvende en fordej. Det blev resultatet ikke dårligere af.

Derfor tog jeg udgangspunkt i opskriften til skagensstykker og anvendte ølandshvedemel i stedet for almindelig hvedemel

15-20 styk

600 g vand
550 g ølandshvedemel
100 g rugmel
100 g rugkerner
75 g hørfrøkerner
75 g solsikkerkerner
15 g salt
15 g gær

1-2 dl solsikkekerner til pynt

Sæt kernerne og salt i blød i 150 g vand i 12-24 timer ved stuetemperatur. I en anden skål kommer du smuldre du gæren ud i 200 g hvedemel og kommer 100 g vand i. Resultatet er en tør dej/biga som du stiller på køl, gerne i 24 timer.


Rør biga sammen med vand, hvorefter du tilsætter kerne og resten af melet. Ælt dejen godt igennem og tilsæt derefter salten inden du ælter den sidste omgang. Stil dejen ved ca 10-12 grader i ca 12 timer.


Vend dejen ud på et meldækket bord og træk i den til den er ca 3 cm tyk og skær det ud i de antal stykker du ønsker. Kom solsikkekerne i en skål og pres forsigtig dejstykkerne derned og placer dem derefter på bagepladen så de står på solsikkekerner. Jeg penslede ikke stykker for at kerne til at holde fast.

Bages ved 250 grader i ca 15 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)