onsdag den 8. april 2015

Burgerboller med lidt bid

På den ende side må burgerboller godt mætte markant mere end købeversionerne, men på den anden side skal de heller ikke mætte for meget. Men dette i baghovedet æltede jeg disse boller samme til sæsonens første grillede burger.


Jeg syntes bollerne havde en lille tendens til at være for tunge. Så næste gang tror jeg at mængden af havregrynene blive halveret, men så kommer der så lidt ekstra hvedemel i. Men til trods for dette, så var det nogle lækre burgerboller.




ca 6 burgerboller
400 g hvedemel
400 g vand
150 g havregryn
50 g knækkede hvedekerner (du kan også anvende solsikkekerner)
10 g gær
10 g salt

Smulder gæren ud i hvedemelet, tilsæt derefter havregryn, kerne og vand og ælt dejen sammen i nogle minutter. Lad derefter dejen hvile et par minutter inden du ælter salten i.

Stil dejen køligt i 8-36 timer. Lad dejen derefter stå ved stuetemperatur i et par timer inden du former bollerne og bager dem ved 250 grader i ca 18 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)