fredag den 17. april 2015

Lækre morgenbrød med perler


I disse lækre morgenboller har jeg anvendt perlerrug, men du kan nemt anvende knækkede rug- eller hvedekerner. Det vigtige for mig er at perlerugen er med til at give bollerne mere struktur og mæthed. Når du anvender hårde kerner er det en fordel hvis du sætter kernerne i blød i vand i 12-24 timer så kerner når at suge en del væske inden de æltes sammen med dejen. Derved undgår du at dejen bliver for tør og kerner for hårde.

ca 12 stk
400 g ølandsvhedemel
200 g øland fuldkornshvedemel
100 g perlerug
500 g vand
10 g gær
10 g salt



Sæt perlerug i blød i 100 g vand og stil skålen tildækket i ved stuetemperatur i 12 timer (hvis du lader kerner så længere, så stil dem i køleskabet fra starten af).

Smulder gæret ud i melet og tilsæt de i blødsatte kerner samt resten af vandet og ælt dejen godt sammen inden du tilsætter salt og ælter en sidste gang.

Lad dejen hæve ved 10-12 grader i 12-24 timer. Du kan også bare stille dejen i køleskabet, men lad så dejen stå ved stuetemperatur i en time inden du former bollerne.

Form bollerne og bag dem ved 230 grader i ca 15 minutter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)