mandag den 10. august 2015

Rugbrødsboller/rugklapper


Disse rugboller må på ingen måde sammenlignes med de lækre rugfler som jeg tit bager. Det mere en lidt lettere version af rugbrød lavet som boller/rugklapper. Det kan være et alternativ til almindelig rugbrød eller boller. For de kan bl.a. bruges som alternativ til boller når du skal lave sandwich. Personligt synes jeg de er lækre med fuld skrue med indhold af kerner.




6 stk
410 g vand
200 g rugkerner
100 g rugmel
75 g hvedemel
75 g solsikkekerner
40 g hørfrø
10 g maltsirup
8 g salt
5 g gær

Hørfrø, solsikkekerner og rugkerner kommes i 310 g vand og stilles i køleskabet i 24 timer

Smulder gær ud i rugmel, tilsæt vand og iblødsatte kerner og ælt dejen. Kom maltsirup og salt i dejen og ælt den en sidste gang. Skal gerne ælte ialt 10 minutter.

Kom dejen i en skål og stil den i køleskabet i 8-36 timer. Del derefter dejen i 8 stykker, form dem som du ønsker. Du kan evt rulle dem i rugflager inden de kommes på en bageplade.

Hæves til dobbelt størrelse (i 2-3 timer). Ovnen skal være 250 grader når du kommer bollerne ind, og skru den derefter ned til 180 grader. bages 25-30 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)