onsdag den 16. september 2015

Flapjacks med havregryn

Hvis du googler ordet flapjacks kan du se det både kan være en tyk amerikansk pandekage eller en engelsk "kage" som enten bages med mysli eller havregryn. I min test er de bagt med havregryn.


Det er en lækker snack som evt kan bruges som mellemmåltid på arbejde eller som lidt sødt til morgenmaden/brunch.



Jeg vil klart have dem på bordet til næste brunch, men så vil jeg skære dem i mindre stykker (nok i halve)

ca 10 styk
175 g havregryn
75 g smør
75 g brunt farin
1 spsk lys sirup

Smelt sirup, smør og farin i en gryde. Når det er smeltet vendes havregrynen i og det hele røres godt sammen. Kommes i en beklædt bageform (ca 15*15) og tryk massen ud i den

Bages ved 180 grader i ca 25 minutter. Lad massen køle af inden du skærer den i stykker (ca 10 styk). Mine fik lige et par minutter ekstra i ovnen, det skulle de ikke. Så værd opmærksom på dem i de sidste par minutter. De skal helst ikke få for meget.

Kan opbevares i en tætlukket dåse i et par uger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)