mandag den 14. september 2015

Hørfrø- og solsikkekerner boller

I stedet for "bare" at tilsætte hørfrø og solsikkekerne sammen med melet i dejen valgte jeg denne gang et tvist. Solsikkekerne blev ristet i ovnen og hørfrø (og salt) sugede en del væske inden jeg vendte begge dele i den rørte dej. Det gjorde at solsikkekerne blev mere mørke (og dermed mere synlige) samt at begge type kerne havde en tendens til at være mere på ydersiden af bollerne. Dvs jeg syntes at kernerne var synlige i disse boller end de normalt er.



Samtidig var det nogle rigtig lækre og lette boller, som du ikke kunne mærke var bagt på næsten 50% fuldkornsmel.


ca 16 boller
600 g vand
400 g hvedemel
350 g manitoba mel (eller fuldkornshvedemel)
100 g hørfrø
100 g solsikkekerner
15 g salt
10 g gær


Kom hørfrøene og salt i en skål og hæld 100 g kogende vand over. Solsikkekernerne ristes i ovnen ved 200 grader i 10 minutter hvorefter du vender rundt i dem og rister dem i 5 minutter til.

Hæld begge slags mel i en skål og smulder gæret ud i melet. Ælt derefter 500 g vand i dejen. Ælt dejen i et par minutter inden du lader dejen hvile i ca 30 minutter. Vend derefter de afkølet hørfrø og solsikkekerne i dejen.

Lad dejen hæve køligt i 8-24 timer inden du lader den stå ved stuetemperatur i et par timer og former bollerne.

Bages ved 230 grader i ca 20 minutter



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)