onsdag den 28. oktober 2015

Filonebrød med groft durum mel

Nogle gange så undrer jeg mig lidt over navnene på de klassiske brød. Filone er fx navnet for en italiensk version af det franske baguette. Årsagen til navnet er den lige form på de franske baguette (filo betyder nemlig linje på italiensk).


Jeg valgte at tage udgangpunkt i en traditionel opskrift på filone, men valgte dels at tilsætte groft durum mel og at anvende en biga(fordej) som er traditionel italiensk. Resultatet blev et rigtig lækkert brød (selv på 3. dagen).




2 brød
Biga
165 hvedemel
135 g vand
5 g gær

Blandes sammen og stilles ved stuetemperatur i 4-6 timer (til den er boblet godt op)

150 g groft durum mel
285 g hvedemel (helt tipo 00)
250 g vand
12 g salt
20 g gær

Bland biga med de øvrige ingredienser (undtaget salt) og rør dejen til den er smidig og ensartet. Tilsæt derefter salten og ælt lidt mere.

Stil dejen til hævning til den har dobbelt størrelse (med et klæde over)

Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 2. Afgas og stram dejen op. Dejen skal igen hæve under klæde til den har dobbelt størrelse.

Bages i 10 minutter ved 250 grader og derefter ca 15 minutter ved 230 grader.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)