mandag den 19. oktober 2015

Græskar-rug-rundstykker


Disse lækre rundstykker er lavet med rugmel hvilket normalt ikke er i mine rundstykker. Men i disse giver rugmelet en flot mærk farve til det færdige resultat.



Du skal ikke lade dig skræmme af at de er lavet en biga/fordej. Det er ikke voldsomt tidskrævende (det er kun en ekstra hævetur i køleskabet).


ca 15 boller:
Biga/Fordej
150 hvedemel
300 g vand
5 g gær

Dej:
200 g rugmel
100 g vand (til kernerne)
75 g groft svedjerugmel
50 g hørfrø
50 g græskarkerner
10 g salt

Smulder gæren ud i hvedemelet og rør vandet i. Lad fordejen hæve i 12-24 timer i køleskabet. Stil samtidig kernerne i blød i vandet, og stil også dem i køleskabet.

Ælt rugmelet og de iblødsatte kerner i biga-dejen. Ælt dejen et par minutter inden du ælter saltet i. Lad dejen hæve i ca 24 timer i køleskabet, og stil den derefter ved stuetemperatur et par timer inden du former bollerne.

Bollerne bages ved 250 grader i ca 20 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)